W czasach, gdy jakość nowoczesnej produkcji surowców i produktów żywnościowych zarówno pochodzenia roślinnego jak i zwierzęcego odgrywa bardzo ważną rolę na świecie, istnieje konieczność kształcenia specjalistów z zakresu obrotu surowcami i produktami żywnościowymi. Takim kierunkiem jest najmłodszy kierunek funkcjonujący na naszym Wydziale: BIOINŻYNIERIA PRODUKCJI ŻYWNOŚCI.
U nas nauczysz się jak:
Absolwent zostanie przygotowany do pracy w:
{boxplus href=|images/kierunki_oferta/bioinzynieria_1.jpg| title=|Kierunek BIOINŻYNIERIA PRODUKCJI ŻYWNOŚCI|}![]() |
{boxplus href=|images/kierunki_oferta/bioinzynieria_2.jpg| title=|Kierunek BIOINŻYNIERIA PRODUKCJI ŻYWNOŚCI|}![]() |
Istota kształcenia na kierunku Bioinżynieria produkcji żywności odpowiada aktualnym potrzebom gospodarki i rynku pracy. Charakter kształcenia jest zbieżny z najnowszymi trendami pojawiającymi się w krajowej gospodarce. Umożliwi on pogłębienie i rozszerzenie wiedzy o systemach produkcji i rynkach żywności we współczesnym świecie. Stwarza możliwość zapoznania się procesami jednostkowymi w łańcuchu żywnościowym. Absolwenci opanują wiedzę i umiejętności niezbędne prowadzenia przedsiębiorstwa działającego w obszarach produkcji surowców i produktów żywnościowych i ich przetwórstwa. Absolwenci będą mieli ściśle sprecyzowane kompetencje, umożliwiające podjęcie pracy w gospodarstwach i firmach działających, w sektorze produkcji, przetwórstwa i handlu żywnością w kraju i za granicą.
Na kierunku Bioinżynieria produkcji żywności:
{boxplus href=|images/kierunki_oferta/bioinzynieria_3.jpg| title=|Kierunek BIOINŻYNIERIA PRODUKCJI ŻYWNOŚCI|}![]() |
{boxplus href=|images/kierunki_oferta/bioinzynieria_4.jpg| title=|Kierunek BIOINŻYNIERIA PRODUKCJI ŻYWNOŚCI|}![]() |
{boxplus href=|images/kierunki_oferta/bioinzynieria_5.jpg| title=|Kierunek BIOINŻYNIERIA PRODUKCJI ŻYWNOŚCI|}![]() |
{boxplus href=|images/kierunki_oferta/bioinzynieria_6.jpg| title=|Kierunek BIOINŻYNIERIA PRODUKCJI ŻYWNOŚCI|}![]() |
{boxplus href=|images/kierunki_oferta/bioinzynieria_7.jpg| title=|Kierunek BIOINŻYNIERIA PRODUKCJI ŻYWNOŚCI|}![]() |
{boxplus href=|images/kierunki_oferta/bioinzynieria_8.jpg| title=|Kierunek BIOINŻYNIERIA PRODUKCJI ŻYWNOŚCI|}![]() |
Uprzejmie informujemy, iz sprawy związane z otwartym przewodem doktorskim oraz wszczęciem postępowania o nadanie stopnia doktora prowadzi Dział Nauki i Współpracy z Zagranicą.
Poniżej link do strony Działu Nauki:
Postępowanie awansowe - przewody doktorskie.
Bliższych informacji można uzyskać pod nr tel. 25 643 19 36
..