WYDZIAŁ NAUK ROLNICZYCH

Uniwersytet w Siedlcach

UWAGA !!!

Na Wydziale Przyrodniczym Akademii Podlaskiej w Siedlcach, od nowego roku akademickiego 2010/2011 ruszają nowe, ciekawe, dające dużo nowych umiejętności studia podyplomowe, do ukończenia których zapraszamy absolwentów szkół wyższych.  Prowadzimy nabór na:

 

PODYPLOMOWE STUDIA TECHNOLOGII PRODUKCJI GRZYBÓW JADALNYCH

Studia prowadzone są w formie niestacjonarnej, trwają dwa semestry (po 6 zjazdów w semestrze);

Semestr rozpoczyna się 1 października 2010 roku;

Dokumenty można składać już od 15 lipca do 30 września 2010 roku;

Opłata za studia wynosi 1400 zł/semestr.

 


Wymagane dokumenty:

- podanie o przyjęcie na studia na ustalonym formularzu,

- odpis dyplomu ukończenia studiów wyższych,

- kserokopia dowodu osobistego.

 

Uprawnienia nabyte przez absolwentów:

- zdobycia nowej specjalności zawodowej przez absolwentów wyższej uczelni,

- otrzymanie świadectwa ukończenia studiów podyplomowych.

 

Program nauczania na podyplomowych studiach Technologia produkcji grzybów jadalnych:

  • biologia i znaczenie grzybów jadalnych,
  • budownictwo i wyposażenie obiektów do produkcji grzybów,
  • woda i klimat w produkcji grzybów,
  • podłoża do produkcji grzybów,
  • technika produkcji grzybni,
  • okrywa w uprawie grzybów,
  • szkodniki i choroby grzybów uprawnych,
  • agrotechnika w uprawie grzybów (zajęcia w pieczarkarni, boczniakarni),
  • marketing i obrót grzybów uprawnych,
  • doradztwo w uprawie grzybów,
  • grzyby o właściwościach leczniczych,
  • grzyby producenckie,
  • systemy zarządzania jakością,
  • przechowywanie i przetwarzanie grzybów,
  • ćwiczenia terenowe:
    • obiekty pieczarkarskie
    • kompostownie
    • centra logistyczne
    • przetwórnie
  • seminarium.

Ogółem słuchacze studiów odbędą 240 godzin zajęć.

 

Szczegółowych informacji można zasięgnąć w Instytucie Agronomii,

tel. nr (025)6431311

e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.